New York Dolls, Redd Kross, Zombies, Èric Planetas… a l’In-Edit 2023!

El festival In-Edit de documentals musicals ha confirmat avui els 9 primers títols de la 21a edició, que se celebrarà entre el 26 d’octubre i el 5 de novembre d’aquest 2023 als habituals (i rebatejats) cinemes Mooby Aribau. Com és habitual en el festival barceloní, entre els documentals anunciats hi ha propostes ben estimulants, amb protagonistes com els New York Dolls, Redd Kross, The Zombies o Èric Jiménez de Los Planetas.

Segurament el film que més crida l’atenció d’entrada és ‘Personality Crisis. One Night Only‘, el documental de Martin Scorsese (i David Tedeschi) sobre David Johansen, únic supervivent dels reis del glam-rock New York Dolls (dels que Morrissey era president del club de fans). Un altre títol que no ens volem perdre és ‘Born Innocent: The Redd Kross Story‘, sobre la banda dels germans McDonald (amb testimonis d’artistes com Sonic Youth, L7, Mudhoney, Sebadoh, Black Flag o Melvins). Un altre film sobre una banda històrica del rock és ‘Hung Up On A Dream: The Zombies Documentary‘, en què després de 6 dècades de carrera els components de la banda anglesa expliquen la seva trajectòria (que encara continua, ja que en aquest 2023 van treure un nou disc).

Entre els documentals que se centren en artistas estatals, destaca ‘La Importancia De Llamarse Ernesto y La Gilipollez De Llamarse Éric‘, que recull el testimoni dels 2 llibres publicats pel bateria de Los Planetas o Lagartija Nick Éric Jiménez. Si els heu llegit, ja us podeu imaginar per on van els trets, amb molt d’humor canalla per explicar una vida gens habitual. Alcoholisme i salut mental són ingredients centrals de ‘Riqueni‘, pel·lícula de Paco Bech sobre el seu amic i mestre de la guitarra flamenca Rafael Riqueni. Un d’aquells documentals que pinta a interessant sense conèixer el seu protagonista és ‘Revolutionary Quartet: l’Enigma Gerhard‘, sobre el compositor de Valls exiliat a Gran Bretanya Robert Gerhard. Un pioner de la música electrònica i impulsor del dodecafonisme i del serialisme.

Els 3 documentals restants de l’In-Edit que s’han avançat avui són ‘Elis & Tom, Só Tinha Que Ser Com Você‘, sobre la gravació del disc de 1974 gravat per la cantant Elis Regina i el mestre de la bossanova Tom Jobim; ‘Music For Black Pigeons‘, sobre la trobada del compositor danès Jakob Bro amb un excepcional planter de músics de jazz; i ‘Dusty & Stones‘, road trip sobre el viatge a Texas de dos cosins de Sudàfrica amants del country.

Els abonaments per l’In-Èdit 2023 ja estan disponibles al lloc web del festival.

Escrito por

Rarito como un tema de Sonic Youth; me excito con el ‘Psycho’ de los Sonics; si me cabreo, Pistols, RATM, Sandré, riot grrrls o Los Punsetes; me ponen igual soul, r’n’b, ye-yé, garaje, punk, r’n’r, indie o brit-pop. De mayor quiero ser Patti Smith, Iggy o John Waters. Ateo hasta que conocí a PJ HARVEY. Fui negro en otra vida… y hago el impostor como periodista musical y deportivo en radio, TV, webs y revistas varias.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *