Pantocrator, Monteperdido, Renaldo i Clara, Fetus… a les Festes de Gràcia 2023!

El mes d’agost és sinònim de moltes festes majors i a Indie Lovers ens fixem sempre en les de casa nostra: les Festes de Gràcia. Com cada any, del 15 al 21 d’agost la Vila de Gràcia es vestirà de gal·la amb els espectaculars guarnits de carrers i balcons, i la música tornarà a ser protagonista de la programació d’unes festes que, per cert, enguany tindran com a pregoners a Andrea Porta i Àlex Cano, capitans dels equips femení i masculí de l’Europa que van aconseguir sengles ascensos de categoria la passada temporada. El 8 d’agost es farà públic el programa sencer, però avui ja et podem avançar una selecció de concerts de les Festes de Gràcia 2023.

La música sonarà ja des del primer dia de festes: dimarts 15 d’agost (dia festiu) a les 22:30h els Fetus actuaran a la Plaça del Sol amb tot l’arsenal habitual de folk-rock combatiu i reivindicatiu. En aquest mateix espai hi haurà altres concerts com el de Balkan Paradise Orchestra el dimecres 16 o Arrels de Gràcia divendres 18. A la Plaça de les Dones del 36 destaquen concerts amb marcat accent femení, com l’homenatge a Billie Holiday i Edith Piaff per part de Susana Sheiman dimarts 15 a les 23h, o el set de Carlota Flâneur diumenge 20 a les 13h. També en aquest espai hi haurà uns clàssics del swing com La Vella Dixieland.

Un altre carrer amb molta activitat musical serà Mozart: divendres 18 a les 22h, amb Centauros i Ruïnosa y las Strippers de Rahola (que enguany toquen 4 vegades en 3 dies a diferents espais de les Festes); dissabte 19 a la mateixa hora, amb Gyoza, Vadi, Milk i The Baptismers; i dilluns 21, amb la sessió imperdible del nostre professor i DJ habitual del Sidecar o Ladilla Rusa, Nacho Ruiz.

Altres noms clàssics de Festes de Gràcia repetiran enguany, com Tori Sparks (Plaça del Nord, dimarts 15 a les 22h) o Muerta Sánchez (també dimarts a les 23h a Travessia Sant Antoni). Dissabte 19 a les 23h hi haurà més noms populars com Dani Nel·lo a Joan Blanques de Baix o Miqui Puig amb un DJ set a Travessia Sant Antoni. A Plaça Rovira dijous 17 nit Blackcelona amb La Gozadera BCN i Boogalizer, i divendres 18 Error Fest! amb Tano!, Brega, Electric Monolith, Zarza i Disaster Jacks. I pel que a les festes alternatives, a punts com la Plaça John Lennon, Plaça Raspall o l’escenari de La Torna a St. Pere Martir destaquen concerts de Ruïnosa y las Strippers de Rahola, l’ska de Las Testarudas o el punk de Les Salvatges, Fracàs o Rovell. Altres espais de festes alternatives seran l’Ateneu Llibertari del carrer de l’Alzina o l’Hort Okupat Ca la Trava de Travessera de Gràcia, obert només a veïns i veïnes de la Vila.

FESTIGÀBAL 2023

I pel que fa a un dels principals punts d’interès des del nostre punt de vista, el Festigàbal que organitza l’Heliogàbal se celebrarà divendres 18 i dissabte 19 d’agost a l’espai habitual dels Jardins de la Sedeta, i com sempre amb una programació de concerts gratuïts: divendres el protagonisme serà per a les guitarres dels madrilenys Monteperdido, el pop de Renaldo & Clara, l’exhuberància sonora de Llum o l’electrònica del duet Balma, a més de Cannoli & Limoncello DJs i Les Cosines DJ Set. Dissabte serà el torn del gamberrisme sonor de Pantocrator, el pop urbà d’Hologramma, l’electrònica de Mainline Magic Orchestra o el reguetón i el trap de la barcelonina Neisha, a més d’Heliogàbal DJs i tot un clàssic, DJ Coco.

Escrito por

Rarito como un tema de Sonic Youth; me excito con el ‘Psycho’ de los Sonics; si me cabreo, Pistols, RATM, Sandré, riot grrrls o Los Punsetes; me ponen igual soul, r’n’b, ye-yé, garaje, punk, r’n’r, indie o brit-pop. De mayor quiero ser Patti Smith, Iggy o John Waters. Ateo hasta que conocí a PJ HARVEY. Fui negro en otra vida… y hago el impostor como periodista musical y deportivo en radio, TV, webs y revistas varias.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *