Torna el Sala Barcelona els dijous al Castell de Montjuïc

Sala Barcelona 2023

Aquest migdia s’ha presentat a Sidecar la 4a edició del Sala Barcelona, cicle de concerts que va començar en plena pandèmia per donar suport a les sales, en aquell crític moment que estaven tancades. En aquest 2023 comptarà amb una vintena de concerts a l’aire lliure que se celebraran tots els dijous des del 29 de juny al 21 de setembre al pati d’armes del Castell de Montjuïc. L’objectiu en aquesta edició és donar suport a les sales de concerts de petit aforament (menys de 250 persones) de la ciutat, fonamentals per al creixement dels artistes i les seves carreres, que durant els mesos d’estiu veuen alterada la seva activitat, amb parades en la programació o fins i tot tancant portes, a causa de festivals, festes majors i altres actes en espais oberts.

Presentació Sala Barcelona 2023 (Foto: Meritxell Rosell)

En un acte presentat per la gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, i el delegat de drets culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados, s’han fet públics els 19 noms que conformen un cartell paritari, inclusiu i plural. Inclou artistes dels que us hem parlat sobradament a Indie Lovers, com Queralt Lahoz, Sócunbohemio, Putochinomaricón, Júlia Colom, Marta Knight, Guineu, Rombo, Angeladorrrm, Exnovios, Los Yolos, Bala… i també d’altres de sonoitats diverses com els ritmes llatins de Papa Orbe & Los Científicos del sabor i els sons africans de l’Alma Afrobeat Ensemble + KWAME ADZRAKU, artistes internacionals com Son Rompe Pera, o les sonoritats electròniques de TMATNB + Nil Ciuró. La programació es completarà amb DJs locals i acabarà cada dijous a la mitjanit.

Chaqueta de Chándal al Sala Barcelona 2020 (Foto: Ignasi Trapero i Martinez)

Pel que fa a qüestions pràctiques, el preu entrades oscil·la entre els 12 i els 18 euros + despeses de gestió. Els menors de 16 anys només poden accedir al recinte acompanyats del seu progenitor/a o tutor/a legal. Hi haurà servei de menjar i begudes al recinte, i també un servei d’autocar per a la sortida dels concerts fins a Plaça Espanya. El bus llançadora sortirà cada 20 minuts una vegada acabats els concerts. Té un cost de 2 euros i el bitllet es pot comprar conjuntament amb l’entrada del concert o a la taquilla del Castell de Montjuïc. Qui vingui en moto o cotxe particular disposa d’un pàrquing gratuït a 10 minuts del recinte, però com sempre recomanem l’ús del transport públic. Es pot accedir al Castell de Montuïc amb el bus 150 que surt de Pça. Espanya, o Funicular (fins a les 20h) + Telefèric (fins a les 19h) des de metro Paral·lel.

Tots els detalls, al web del Sala Barcelona.

Clara Peya al Sala Barcelona 2020 (Foto: Carles Rodríguez Marín / Curtcircuit)

29 de juny – QUERALT LAHOZ
6 de juliol – PUTOCHINOMARICÓN
13 de juliol – SOCUNBOHEMIO
20 de juliol – TMATNB + NIL CIURÓ
27 de juliol – CIUTAT
3 d’agost – JÚLIA COLOM + MARTA KNIGHT
10 d’agost – GUINEU + MAIO
17 d’agost – PAPA ORBE & LOS CIENTÍFICOS DEL SABOR
24 d’agost – SON ROMPE PERA
31 d’agost – ALMA AFROBEAT ENSEMBLE + KWAME ADZRAKU
7 de setembre – ROMBO + ANGELADORRRM
14 de setembre – EXNOVIOS + LOS YOLOS
21 de setembre – BALA

Escrito por

Rarito como un tema de Sonic Youth; me excito con el ‘Psycho’ de los Sonics; si me cabreo, Pistols, RATM, Sandré, riot grrrls o Los Punsetes; me ponen igual soul, r’n’b, ye-yé, garaje, punk, r’n’r, indie o brit-pop. De mayor quiero ser Patti Smith, Iggy o John Waters. Ateo hasta que conocí a PJ HARVEY. Fui negro en otra vida… y hago el impostor como periodista musical y deportivo en radio, TV, webs y revistas varias.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *